Etusivu
Slide

Mitä meillä voi tehdä?

Vapaaehtoistoiminta Neuvokkaassa

Neuvokkaan vapaaehtoisena voit valita vapaaehtoistoiminnantehtäväsi omien toiveidesi ja aikataulujesi, vahvuuksiesi sekä mielenkiinnonkohteidesi mukaan. Neuvokkaan henkilökunta voi auttaa sinua sopivan tehtävän valinnassa.

Vapaaehtoistoiminnan keinoin edistetään ihmisten hyvinvointia, vähennetään yksinäisyyttä ja lisätään mahdollisuuksia kohdata toisia ihmisiä. Vapaaehtoistoiminta ei korvaa ammatillista työtä, kuten kotipalvelun tai yksityisten yritysten myymiä palveluja.

Alta löydät tietoa vapaaehtoistoiminnan muodoistamme.

Asiointikaverina voit lähteä kaveriksi esim. kauppaan tai lääkärikäynnille!

Ohjelmarenkaassa pääset esiintymään!

Lukumummina tai -vaarina edistät lasten lukutaitoa!

Tukihenkilönä voit toimia juttu- tai ulkoiluseurana!

Asiointikaveri, ulkoilu- tai juttukaveri

Asiointikaverina toimiminen on kertaluontoista apua ja tukea asiointiin eri palvelupisteissä kuten esimerkiksi kaupassa, lääkärissä tai vaikkapa apteekissa. Voit myös toimia ulkoilu- tai juttuseurana toiselle ihmiselle. Näillä keikoilla tarjoat konkreettista apua eri ikäisille ihmiselle arjen tilanteissa. Näin edistetään erityisesti ikäihmisten mahdollisuutta asua kotona pidempään.

Lisätietoja asiointikaveritoiminnasta: 040 529 6800

Ohjelmarenkaan esiintyjä

Ohjelmarenkaan kulttuuriväärtinä (esiintyjänä) sinulla on mahdollisuus olla ilahduttamassa ihmisiä erilaisilla ohjelmaesityksillä. Ohjelmarengas voi käydä esiintymässä mm. palvelutaloissa, päiväpalvelukeskuksissa, Neuvokkaan kohtaamispaikoilla, Neuvokkaan omissa ja Neuvokkaan yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa. Riittää, että olet kiinnostunut ihmisten kohtaamisesta ja esiintymisestä.

Esiintyjänä voit hyödyntää omia vahvuuksiasi, esimerkiksi laulun, soiton, tanssin, runonlausumisen ja näyttelemisen keinoin. Neuvokkaan näytelmäkerho ”RunoRaamaRyhmä” suunnittelee, harjoittelee ja esittää näytelmiä ja sketsejä ammattilaisen ohjaamana.

Lisätietoja Ohjelmarenkaan toiminnasta: 0400 821 950

Kulttuurikaveri

Kulttuurikaverina sinulla on mahdollisuus lähteä toisen ihmisen seuraksi ja iloksi erilaisiin kulttuuririentoihin.  Vapaaehtoisen tehtävänä on toimia rohkaisijana, oppaana ja kaverina madaltaen kynnystä lähteä osallistumaan. Kulttuurikaverille tapahtumat ja tilaisuudet ovat maksuttomia. Hän ei korvaa muuta avustajan tarvetta.

Lisätiedot Kulttuurikaveritoiminnasta: 0400 821 950

Tukihenkilö

Tukihenkilönä toimit luotettavana tukena ihmiselle, toimimalla esimerkiksi ulkoilu- tai juttuseurana. Tärkeintä on kiireetön läsnäolo – Ihmiseltä Ihmiselle periaatteella. Tapaamisten sisältö rakentuu omannäköiseksi molempien toiveita ja tarpeita kuunnellen. Tukisuhteen käynnistämisessä ovat mukana tuen saaja, tarvittaessa lähiomainen tai yhteistyöverkoston ammattilainen, vapaaehtoinen sekä Neuvokkaan ohjaaja. Tukisuhteesta tehdään aina kirjallinen sopimus.

Lisätietoja Tukihenkilötoiminnasta: 040 860 4645

TalousTsemppari

TalousTsempparina autat tuen tarvitsijaa talouden suunnittelussa ja raha-asioiden selvittelyssä yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa. Halutessasi voit olla mukana antamassa ryhmämuotoista talousinfoa eri kohderyhmille, esim. koululaisille ja opiskelijoille. TalousTsempparit koulutetaan yhteistyössä Takuusäätiön kanssa. TalousTsempparina voit auttaa erilaisten lomakkeiden täytössä ja lähteä tarvittaessa mukaan asioimaan eri palvelupisteissä.

Lisätietoja Taloustsempparitoiminnasta: 040 860 4645

Kohtaamispaikan vapaaehtoinen

Kohtaamispaikan vapaaehtoisena sinulla on mahdollisuus toimia esimerkiksi omalla asuinalueellasi kerhon vastuuhenkilönä yhdessä toisen vapaaehtoisen kanssa. Kohtaamispaikan vapaaehtoiselta ei vaadita erityistaitoja, voimme ideoida toimintaa yhdessä omien harrastustesi ja kiinnostustesi mukaan. Neuvokkaan henkilöstö tukee kohtaamispaikkojen käynnistämisessä, tarvikehankinnoissa ja ohjelman suunnittelussa.

Lisätietoja kohtaamispaikkatoiminnasta: 0400 821 950

Kansalaistalon Tuvan ruokajakelut

Kansalaistalon asukastuvalla jaetaan arkipäivisin paikallisten kauppojen lahjoittamia päiväysmerkittyjä tuotteita sekä koulujen ylijäämäruokaa, joka kulkee nimellä Hyvän mielen lounas.

Ruokajakeluissa voit toimia vapaaehtoisena kolmessa eri tehtävässä oman valintasi mukaan: ruoan hakijana, jakajana tai seurusteluväärtinä joka huolehtii ruoanhakijoiden ja ruokailijoiden viihtyvyydestä

Lisätietoja ruokajakeluihin liittyvästä vapaaehtoistoiminnasta: 050 454 4604

Klovnitoiminta

Vapaaehtoisena klovnina vierailet päiväkodeissa, kotona ja palveluyksiköissä hauskuuttamassa osallistujia. Lisäksi klovnit voivat vierailla erilaisissa yhteistyökumppaneiden tilaisuuksissa osana ohjelmarenkaan toimintaa.

Lisätietoja Klovnitoiminnasta: 0400 821 950

Vapaaehtoistoiminta kouluissa ja päiväkodeissa

Koulu- ja päiväkotikummina luot edellytyksiä sukupolvien ja erilaisuuden kohtaamiselle. Lapset saavat uusia ihmissuhteita kodin ja ammattihenkilöstön rinnalle ja ikäihmiset voivat siirtää osaamistaan ja perinteitä seuraaville sukupolville. Tärkeintä on kiireetön läsnäolo ja lapsen kuuleminen.

Lukumummi ja -vaaritoiminnan vapaaehtoisena käyt koulupäivien aikana lukemassa kirjoja oppilaiden kanssa kahdenkeskisissä lukutuokioissa suomea toisena kielenä puhuvien lasten kanssa. Voit myös auttaa suomea äidinkielenään puhuvia lapsia, joilla on lukivaikeuksia.

Lisätietoja vapaaehtoistyöstä kouluissa ja päiväkodeissa: 0400 821 950

Mitä sinulle kuuluu? – puhelinpalvelu

Puhelinpalvelun vapaaehtoisena saat soittaa sovitusti tiettynä viikonpäivänä puhelinrinkiin kuuluville ihmisille ja kysyä: ”mitä sinulle kuuluu?”. Puhelimessa jutellaan arkipäivän asioista ja mielenkiinnonkohteista. Toiminnalla pyritään tavoittamaan kotona asuvia ihmisiä, jotka kaipaavat juttuseuraa.

Lisätietoja Mitä sinulle kuuluu -puhelinpalvelutoiminnasta: 040 860 4645

Kriisipuhelinpäivystäjä

Kriisipuhelinpäivystäjänä tarjoat välitöntä keskusteluapua erilaisissa kriiseissä oleville ja heidän läheisilleen. Puhelinauttamisen tavoitteena on helpottaa asiakkaan henkistä hätää tarjoamalla hänelle mahdollisuuden puhua yllättävästä tapahtumasta tai vaikeasta elämäntilanteesta. Kriisipuhelinpäivystys on MIELI Suomen mielenterveys ry:n ylläpitämää toimintaa.

Lisätietoja Kriisipuhelintoiminnasta: 040 860 4645

Pyöräluotsi

Pyöräluotsina saat itsellesi kunnon kohennusta ja hyvää mieltä. Ikäihmisille ja liikuntarajoitteisille pyöräluotsit mahdollistavat ulkoilun turvallisessa ja hyvässä seurassa. Kaikki toimintaan osallistuvat vapaaehtoiset käyvät Pyöräluotsi-koulutuksen, jonka tavoitteena on paneutua Pyörällä kaiken ikää -toiminnan tavoitteisiin ja toimintaperiaatteisiin. Toiminnassa käytettävien sähköriksojen hankinnasta on vastannut Rovaniemen kaupunki.

Lisätietoja Pyöräluotsitoiminnasta: 0400 821 950

Digikaveri

Digikaverina opastat uuden teknologian käytössä, esimerkiksi älypuhelimen tai tabletin kanssa. Digikaverina toimiessasi ihan perustiedot ja -taidot riittävät. Tärkeintä on, että sinulla on rohkeutta tarttua teknologiaan ja intoa kohdata ja auttaa erilaisia ihmisiä.

Lisätietoja Digikaveritoiminnasta: 040 128 1819

Tapahtumat ja tempaukset

Vapaaehtoisena pääset auttamaan erilaisten tapahtumien toteuttamisessa. Neuvokkaan vuosittaisia tapahtumia ovat esimerkiksi Välittämisen päivä, Sykettä Syksyyn –tapahtuma, kirkkopyhä sekä myyjäiset kaksi kertaa vuodessa. Tehtäviäsi voivat olla esimerkiksi narikanhoito, ”kynkkäysapu”, kanttiininhoito ja tarjoilu, tai vaikkapa arpojen ja myyjäistuotteiden myynti. 

Lisätietoja: 040 860 4645

Kiinnostuitko vapaaehtoistyöstä Neuvokkaassa?

Jätä meille yhteystietosi osoitteeseen info(at)rovaniemenneuvokas.fi, niin otamme sinuun yhteyttä!