Etusivu
Slide

Saavutettavuusseloste

Tervetuloa, tämä on organisaation MIELI Rovaniemen seudun mielenterveys ry saavutettavuusseloste

Tämä saavutettavuusseloste koskee palvelua www.kansalaistalorovaniemi.fi ja on laadittu / päivitetty 02.12.2022. Palvelua koskee laki digitaalisten palvelujen tarjoamisesta, jossa edellytetään, että julkisten verkkopalvelujen on oltava saavutettavia.

Olemme arvioineet palvelun saavutettavuuden itse

Digipalvelun saavutettavuuden tila
Täyttää saavutettavuusvaatimukset osittain.

Ei-saavutettava sisältö:

3. Verkkosivusto ei ole vielä kaikilta osin vaatimusten mukainen

Hallittava: Karuselli
Saavuttamaton sisältö ja sen puutteet
Etusivun karusellin kelaaminen näppäimistö käyttäen ei ole käytännössä mahdollista. Karusellin liikkuessa joutuu odottamaan sen pysähtymistä oikean sliden kohdalle, ennen kuin näppäimistöllä voi valita esimerkiksi slidesta löytyvän napin. Tällaiset karusellit ovat ongelmallisia saavutettavuuden osalta, sillä osa sisällöstä on käytännössä jatkuvasti piilossa. Karuselleista on elementteinä vaikea saada kaikkien saavutettavuuskriteerien mukaisia.

Etusivun karusellissa pyörii neljä slidea. Karusellin autoplay-toiminnon vuoksi sisällön lukeminen tai siinä olevan napin valinta voi jäädä kesken, kun slide vaihtuu. Autoplay pitäisi vähintään kytkeä pois päältä, tai tarjota selvästi esillä olevat play/pause napit karusellin hallintaan. Kaikkien kriteerien täyttämiseksi realistisempi ratkaisu on poistaa karusellin toiminnallisuus, ja muuttaa sitä siten että vain yksi slide on näkyvissä.

Saavutettavuusvaatimukset jotka eivät täyty
2.2.2 Tauota, pysäytä, piilota
2.2.1 Säädettävä ajoitus
2.1.1 Näppäimistö

Huomasitko saavutettavuuspuutteen digipalvelussamme? Kerro se meille ja teemme parhaamme puutteen korjaamiseksi

Sähköpostilla: info@rovaniemenneuvokas.fi
Soittamalla: p. 016 356 0337

Valvontaviranomainen

Jos huomaat sivustolla saavutettavuusongelmia, anna ensin palautetta meille eli sivuston ylläpitäjälle. Vastauksessa voi mennä 14 päivää. Jos et ole tyytyväinen saamaasi vastaukseen tai et saa vastausta lainkaan kahden viikon aikana, voit tehdä ilmoituksen Etelä-Suomen aluehallintovirastoon Avautuu uuteen ikkunaan. Etelä-Suomen aluehallintoviraston sivulla kerrotaan tarkasti, miten ilmoituksen voi tehdä ja miten asia käsitellään.

Valvontaviranomaisen yhteystiedot
Etelä-Suomen aluehallintovirasto
Saavutettavuuden valvonnan yksikkö
www.saavutettavuusvaatimukset.fi
saavutettavuus(at)avi.fi
puhelinnumero vaihde 0295 016 000

Teemme jatkuvasti työtä saavutettavuuden parantamiseksi
Tarjoamme tukea käyttäjille joille digipalvelut eivät ole saavutettavissa

Tukea verkkosivuston käyttämiseen ja siihen liittyvään saavutettavuuteen on saatavilla numeroista 016 356 0337. Voit myös lähettää sähköpostia osoitteeseen info(at)rovaniemenneuvokas.fi .

Tämä verkkosivusto/sovellus on julkaistu
15.12.2022