Etusivu
Slide

Järjestötyöllistämisen työkalupakki

Oletko miettinyt järjestöjä työpaikkoina tai puolestaan etsimässä tekijää yhdistyksessä oleville tekemättömille töille, etsimässä verkostoja, hankkeita tai koulutuksia tai muuten tietoa järjestötyöllistämiseen liittyen?

Järjestötyöllistämisen työkalupakki tarjoaa kootusti tietoa seuraavista teemoista:

  • Työnhakijoille työllistymiseen, työnhakuun sekä työntekijänä toimimiseen liittyen. Löydät tietoa mm. mitä väyliä työmarkkinoille on, mistä työ- tai harjoittelupaikkoja löytyy, kuinka töitä haetaan, mitä työsuhteessa tulee huomioida ja mitä sitten, kun työt ovat päättymässä. Sivustolta löydät myös yhdistyksissä avoinna olevia työ- ja harjoittelupaikkoja.
  • Työnantajille työllistämiseen ja työnantajavelvoitteisiin liittyen. Mitä keinoja työntekijän saamiseen on, kuinka rekrytointiprosessi etenee, mitä velvoitteita työnantajalla on, kuinka hallinnointi ja talous hoidetaan ym. Voit ilmoittaa sivustolle yhdistyksesi tarjoamia työ- tai harjoittelupaikkoja.
  • Työllisyystoimijoille eri toimijaesittelyjä, työllisyyshankkeita sekä tietoa Lapin järjestötyöllistämisen verkostosta ja eri koulutuksista,  tapahtumista ym. Sivusto tarjoaa väylän esitellä omaa toimintaa sekä ilmoittaa koulutuskalenteriin työllisyyden edistämiseen liittyviä tapahtumia ja koulutuksia kootusti.
  • Hyvät käytännöt -osioon on koottu runsaasti eri malleja, lomakkeita, oppaita, koulutusmateriaaleja sekä muita tärkeitä materiaaleja, joita voi hyödyntää.

Tervetuloa tutustumaan Järjestötyöllistämisen työkalupakkiin!

www.jokos.fi

JOKOS -hanke oli Rovaniemen Neuvokkaan vuosina 2019-2022 hallinnoima ESR-rahoitteinen hanke, jota ovat rahoittivat Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskus sekä Rovaniemen kylien kehittämissäätiö­. Päämääränä oli lisätä työtä ja hyvinvointia Rovaniemen kylissä ja yhteisöissä vahvistamalla maaseutualueiden kyläyhdistysten ja muiden toimijoiden elinvoimaa sekä kykyä työllistää.

Lisäksi hankkeen avulla pyrittiin tukemaan yhdistyksiin työllistyvien henkilöiden osallisuutta, osaamisen tunnistamista ja vahvistumista sekä työelämävalmiuksia.