Etusivu
Slide

Vapaaehtoiset arjen tukena

kuva: Kaisa Sirén

Rovaniemen Neuvokkaan vapaaehtoiset auttavat monen ikäisiä ihmisiä eri elämäntilanteissa viikoittain. Vapaaehtoisten antama apu ja tuki on maksutonta, luottamuksellista ja tarkoitettu kaikille rovaniemeläisille.

Vapaaehtoisten tekemä auttamistyö ei korvaa ammattilaisten antamia palveluita.

Asiointikaverit arjen tukena

Asiointiapuna toimiva vapaaehtoinen on tukena eri ikäisille ihmiselle arjen tilanteissa. Asiointiapu on kertaluontoista apua, esimerkiksi tukea asiointiin eri palvelupisteissä tai ihan vain ulkoilu- ja juttuseuraa. Näin edistämme erityisesti ikäihmisten mahdollisuutta asua kotona pidempään.

Kysy asiointikaveria tueksesi: 016 356 0292 / 0400 821 950

Taloustsempparit tukena talousasioissa

Taloustsemppari auttaa ja tukee talouden suunnittelussa ja raha-asioiden selvittelyssä yhdessä toisen TalousTSempparin kanssa. TalousTsemppari toimii rinnallakulkijana talouteen liittyvissä haasteissa ja voi tarvittaessa lähteä mukaasi asioimaan eri palvelupisteissä.

Kysy lisää: 016 356 0337 tai 040 860 4645

Digikavereilta tukea digilaitteiden käyttöön

Tuottavatko älypuhelimet, tabletit tai muut digilaitteet päänvaivaa? Digikaveri on vapaaehtoinen, joka nimensä mukaisesti toimii kaverina uutta teknologiaa käytettäessä.

Kysy lisää: 016 356 0337 tai 016 356 0292

Tukihenkilöistä pidempiaikaista tukea arkeen

Tukihenkilötoiminta on säännöllistä toimintaa, jossa vapaaehtoinen toimii joko yksittäisen ihmisen tai perheen tukena. Tapaamisten sisältö rakentuu omannäköiseksi molempien toiveita ja tarpeita kuunnellen. Tukisuhteet solmitaan tarpeen mukaan joko määräajaksi tai pidemmäksi aikaa.

Kysy lisää: 016 356 0337 tai 040 860 4645

Kulttuurikaverista seuraa kulttuurikohteisiin

Haluaisitko lähteä teatteriin tai vaikkapa museoon, mutta yksin ei tule lähdettyä? Kulttuurikaveri lähtee seuraksesi ja iloksesi erilaisiin kulttuuririentoihin. Kohteena voivat olla esim. teatterit, elokuvat, konsertit, kirkon tilaisuudet, markkinat ja muut tapahtumat.

Kysy lisää: 016 356 0292 tai 040 860 4645

Ohjelmarenkaan esitykset

Ohjelmarenkaan esiintyjät ilahduttavat erilaisilla ohjelmaesityksillä mm. palvelutaloissa, päiväpalvelukeskuksissa ja matalan kynnyksen kohtaamispaikoilla sekä erilaisissa tilaisuuksissa.

Kaipaatko juttuseuraa?

Yksin ei ole hyvä olla. Mitä Sinulle kuuluu? – puhelinpalvelussa Neuvokkaan vapaaehtoinen soittaa sinulle säännöllisesti yhdessä sovittuun aikaan. Puhelun aikana jutellaan päivän kuulumisista ja arkipäivän asioista. Palvelu käynnistettiin vuoden 2015 aikana vastaamaan omaa tukihenkilöä odottavien tarpeisiin.

Kysy lisää: 016 356 0337 tai 040 860 4645

Kohtaamispaikkatoiminta

Kohtaamispaikkojen tavoitteena on luoda alueen asukkaille mahdollisuus kohdata toisiaan vapaamuotoisesti, kävijöiden toiveita kuunnellen. Kohtaamispaikkojen vetäjinä toimivat Neuvokkaan vapaaehtoiset.

Lisätietoja kohtaamispaikkatoiminnasta täältä.

Kriisipuhelimesta keskusteluapua vaikeisiin hetkiin

Kriisipuhelin: 09 2525 0111

Kriisipuhelin tarjoaa välitöntä keskusteluapua erilaisissa kriiseissä oleville ja heidän läheisilleen. Kriisipuhelin on avoinna ympäri vuorokauden vuoden jokaisena päivänä, ja sinne voi soittaa nimettömänä ja luottamuksellisesti.

Kriisipuhelinpäivystäjät ovat kriisityön ammattilaisia, alan opiskelijoita sekä vapaaehtoisia.

Soittajan oma puhelinoperaattori veloittaa puhelusta soittajan liittymäsopimuksen mukaisen hinnan (pvm/mpm).

Jos tarvitset viranomaisapua esimerkiksi hengenvaarallisen tilanteen takia, soita hätänumeroon 112, hakeudu lähimpään päivystykseen tai ota yhteys asuinpaikkakuntasi sosiaali- ja kriisipäivystykseen.

Kriisipuhelinpäivystys on MIELI Suomen mielenterveys ry:n valtakunnallista toimintaa.