Etusivu
Slide

Rovaniemen Kansalaistalo

Tietoa, tukea, toimintaa ja kohtaamisia 

Rovaniemen Kansalaistalo on keskellä kaupunkia sijaitseva, asukkaiden ja järjestöjen yhteinen matalan kynnyksen olohuone ja kohtaamispaikka.

Rovaniemen Kansalaistalo perustettiin vuonna 2019 entisen Kansankadulla sijainneen Järjestötalon muutettua toimitilansa Rovakadulle. Samalla Rovaniemen Kauppatorin laidalla sijainneen asukastuvan toiminta siirtyi samoihin tiloihin ja näin syntyi rovaniemeläisten yhteinen olohuone – Rovaniemen Kansalaistalo!

Mitä meillä tehdään?

Rovaniemen Kansalaistalo tarjoaa Rovaniemen alueen asukkaille monenlaista toimintaa – monipuolista ryhmätoimintaa, tapahtumia sekä erilaista apua ja tukea arkeen. Talolta löytyy kaksi matalankynnyksen kohtaamispaikkaa: Tupa ja Monikulttuurikeskus MoniNet.

Kansalaistalon katutasossa toimii Suomen pohjoisin vapaaehtoistyönkeskus Rovaniemen Neuvokas. Neuvokas vastaa myös Kansalaistalon Tuvan toiminnasta ja kehittämisestä, sekä tukee monitoimijaisen Kansalaistalon arjen sujumista.

Rovaniemen Kansalaistalolla sijaitsee myös monen muun järjestön ja muiden toimijoiden toimistotilat. Lisäksi Kansalaistalon kokous- ja toimintatiloissa kokoontuu vuosittain noin 100 muuta järjestötoimijaa erilaisten kokouksien, tilaisuuksien ja tapahtumien merkeissä.

Kansalaistalon katutasossa toimiva Järjestöpiste JOIKU tarjoaa tietoa paikallisesta järjestötoiminnasta. JOIKU auttaa juuri sinua löytämään itsellesi mielekästä tekemistä ja vapaaehtoistyön mahdollisuuksia Rovaniemellä toimivista järjestöistä. JOIKU tarjoaa myös tukea yhdistyksille toiminnan suunnitteluun ja toteutukseen.

Rovaniemen Kansalaistalon toimintaa kehitetään yhdessä asukkaiden, vapaaehtoisten, talon toimijoiden ja muiden järjestöjen, yhteistyötahojen ja Rovaniemen kaupungin kanssa.

Rovaniemen Kansalaistalo on perustettu yhteistyönä järjestöjen, Rovaniemen kaupungin ja STEA:n tuella.

Nähdään Kansalaistalolla!

Rovaniemen Kansalaistalo
Rovakatu 23, 96200 Rovaniemi
Facebook: Rovaniemen Kansalaistalo
Instagram: @rovaniemenkansalaistalo

Kansalaistalon Tupa avoinna:
ma-pe klo 9.30-14.00
la-su suljettu

Haluatko kuulla lisää?

Kerromme mielellämme lisää Kansalaistalon toiminnasta.
Varaa Kansalaistalon toiminnan esittely:
info(at)rovaniemenneuvokas.fi