Etusivu
Slide

Arktiset vuodenajat – taidenäyttely Ounasvaaralla 4.9.–30.9.2023 / Kuvataideyhdistys Maahiset ry

Ajankohta: maanantai 04.09 - lauantai 30.09
Sijainti: Ounasvaaran luontopolku Hiihtomajantie Rovaniemi

ARKTISET VUODENAJAT -TAIDENÄYTTELY OUNASVAARALLA 4.–30.9.2023

Rovaniemi-viikolla 4.9. alkaen asetetaan näytteille Kuvataideyhdistys Maahisten yhteistyössä Lapin kuvataideseura Palaksen, Ounasvaaran ladun, Rovaniemen kaupungin, Taidekehystämö Hyvärisen ja kopioliike Kopiplussan kanssa järjestämä Arktiset vuodenajat -taidenäyttely luonnossa.

Jokainen rovaniemeläinen on tervetullut osallistumaan näyttelyyn taiteilijana tai näyttelyvieraana. Näyttely ripustetaan Ounasvaaran maastoon hiihtoladun polkua mukailemaan. Pituutta näyttelylle tavoitellaan huikean kilometrin verran! Puiden väliin viritetään narut, joihin teokset ripustetaan pyykkipojilla. Myös veistoksia ja installaatioita sijoitetaan polun varrelle. Näyttely yhdistää kulttuuria ja luontoa, ja näyttelyvieraat saavatkin nauttia näiden molempien hyvinvointivaikutuksista. Näyttelyyn pääsee helposti kävellen, ja reitti on suurimmaksi osaksi esteetön.

Näyttelyn avajaisia vietetään maanantaina 4.9. kello 18, jolloin ohjelmassa on lyhyitä tervehdyksiä järjestäjiltä ja musiikkia: Rovaniemen kaupungin virallinen rytmiorkesteri Kunnan pojat esiintyy.

 

OSALLISTU OMALLA TEOKSELLASI

Näyttelyyn voivat osallistua matalalla kynnyksellä kaikki rovaniemeläiset tai Rovaniemellä kyseisenä aikana viivähtävät taiteen tekijät ammattilaisista harrastajiin ja ensikertalaisiin. Muistathan ilmoittautua mukaan alla olevan linkin kautta.

Näyttelyn teemana on Arktiset vuodenajat. Teokset saavat tulkita annettua teemaa vapaamuotoisesti ja luovasti, ja ne voivat olla esittäviä tai abstrakteja.

Teosten tekniikka on osallistujan vapaasti valittavissa, ja teosten koko on vapaa (esimerkiksi A5-koosta A2-kokoon). Teosten on oltava säänkestäviä. Jos teokset ripustetaan naruille, on teosten oltava keveitä. Suosittelemme teosten laminointia säänkestäväksi tai muuten säänkestävän materiaalin käyttämistä (esimerkiksi kennolevy ja säänkestävä tulostus). Voit esimerkiksi tehdä teoksen valitsemallasi maalaustekniikalla ja ottaa siitä valokuvan, jonka voi tulostaa ja laminoida. Polun varteen voi tehdä myös installaatioita, veistoksia, ITE-taidetta ja performansseja. Taiteilijoiden toivotaan lisäävän teoksiinsa teostiedot esimerkiksi erillisellä lapulla: tekijän nimi, teoksen nimi, valmistumisvuosi ja tekniikka. Tämä ei ole pakollista.

Ripustus tapahtuu maanantaina 4.9. kello 11 alkaen. Näyttelyn järjestäjä tarjoaa ripustusnarut ja pyykkipojat sekä auttaa teosten kiinnittämisessä. Ripustaminen jatkuu koko päivän ajan, ja taidenäyttelypolulle saa tuoda myös koko näyttelyn ajan lisää teoksia. Näyttelyn suosituimmasta taiteilijasta suoritetaan äänestys, ja jos haluaa osallistua tähän kilpailuun, on teokseen on liitettävä vähintään taiteilijan nimi. Kilpailuun osallistuvan taiteilijan on myös annettava yhteystiedot järjestäjälle alla olevan linkin kautta.

Näyttelyssä ei ole vartiointia, joten teokset jätetään näyttelyyn omalla vastuulla. Näyttely puretaan lauantaina 30.9., jolloin kaikkien näytteilleasettajien toivotaan käyvän hakemassa teoksensa pois.

YHTEISÖTAIDETEOS 

Tervetuloa mukaan osallistumaan yhteisötaideteoksen tekemiseen Ounasvaaran taidenäyttelypolulle maanantaina 4.9. kello 16-18! Työpaja on maksuton, ja mukaan mahtuu enimmillään 15 osallistujaa. Ilmoittaudu ennakkoon: sihteeri.maahiset(at)gmail.com.

Työpajan ohjaa kuvataiteilija Mari Riikonen. Työpajassa maalataan suurelle yhteiselle maalausalustalle, ja lopullinen teos muodostuu tekijöiden yhteistyössä. Työpajassa peilaillaan, mitä mielikuvia ja ajatuksia arktisuus ja vuodenaikojen vaihtuminen herättää osallistujissa. Maalauspohja, värit ja siveltimet löytyvät paikan päältä. Maalaaminen tapahtuu seisaaltaan ja ulkona, joten pukeudu säänmukaisesti.

AIKATAULU

Ripustus maanantaina 4.9. kello 11 alkaen. Yhteisötaideteos maanantaina 4.9. kello 16-18. Avajaiset maanantaina 4.9. kello 18-19. Näyttelyn purkaminen lauantaina 30.9. kello 16 alkaen. Suosikkitaiteilijan äänestys päättyy lauantaina 30.9.

KILPAILU

Näyttelyn aikana järjestetään yleisöäänestys, jossa näyttelyssä kävijät saavat äänestää mielestään suosikkitaiteilijaa. Eniten ääniä saanut taiteilija voittaa lahjakortin Taidekehystämö Hyväriselle. Lisäksi äänestäneiden kesken arvotaan taidepalkintoja.

Suosikkia pääsee äänestämään tällä lomakkeella (avautuu 5.9.): https://forms.gle/S8MLdM1ZQsKnjMz99. MITEN LÖYDÄN PERILLE? Suuntaa kohti Ounasvaaran huippua Hiihtomajantietä pitkin. Santasportin jälkeen ylämäessä, vasemmalle kaartuvan mutkan kohdalla on tien oikealla puolella parkkipaikka, josta lähtevät talvisin hiihtoladut. Parkkipaikan kulmassa on myös luontopolkujen lähtöportti. Taidepolku alkaa tästä, ja seurailee latupohjaa.

KYSYTTÄVÄÄ?

Ota yhteyttä sihteeri.maahiset(at)gmail.com