Etusivu
Slide

Abstraktin maisemamaalauksen työpaja / Kuvataideyhdistys Maahiset ry

Ajankohta: lauantai 25.03 klo 13:00
Sijainti: Kauppakeskus Revontuli Koskikatu 27 B Rovaniemi
Abstraktin maisemamaalauksen työpaja

25.3.2022 kello 13–16:45
Kauppakeskus Revontuli

Oletko sitä mieltä, että et osaa maalata ja että et ole tarpeeksi luova? Tai maalaat kyllä, mutta kaipaisit uutta inspiraatiota ja luovempaa otetta tekemiseen?Tule abstraktin maisemamaalauksen kurssille tutkimaan abstraktin ilmaisun mahdollisuuksia maisemassa, ja vapauttamaan itsesi normeista ja odotuksista. Kurssi tarjoaa välineet abstraktin maiseman rakentamiseen maalauspohjalle, mutta antaa myös mielikuvitukselle ja luovuudelle mahdollisuuden löytää uusia väyliä purkautua ulos. Minkälaisen mielenmaiseman haluaisit maalata?

Tällä kurssilla ei piitata itseä vähättelevistä uskomuksista, vaan annetaan intuition johdattaa abstraktin taiteen ihmeelliseen maailmaan. Kurssilla käydään läpi maalaamisen eri vaiheet värien sekoittamisesta lähtien, joten sinulla ei tarvitse olla aikaisempaa kokemusta maalaamisesta.

Ota mukaan kurssille akryylivärit. Pääset alkuun jo viidellä värillä: punainen, keltainen, sininen, musta ja valkoinen. Tuo mukanasi myös valitsemasi kokoinen maalauspohja (esimerkiksi canvas-pohja tai kangaspahvipohja), joka on kuitenkin tarpeeksi iso muutaman tunnin työskentelyyn.

Ota mukaasi erikokoisia siveltimiä. Palettiveitsi on hyvä värin sekoittamiseen (ja levittämiseen) ja värien sekoitteluun tarvitset myös paletin (myös esimerkiksi muovinen ämpärin kansi tai pahvilautanen käy) Lisäksi mukana on hyvä olla jonkinlainen kippo, jossa voi pitää vettä ja tarvittaessa huuhtaista välineitä. Kurssipaikalla on pöytiä, mutta halutessasi voit ottaa mukaan maalaustelineen.

Työpaja pidetään Kuvataideyhdistys Maahisten Arktista vimmaa -viikon näyttelytilassa Kauppakeskus Revontulessa, ja paikka tarkentuu lähempänä tapahtumaa. Kurssin ohjaajana toimii kuvataiteilija Mari Riikonen. Kurssin hinta on 15 €.

Tiedustelut ohjelmasta mari.m.riikonen@gmail.com ja ilmoittautuminen 20.3.2022 mennessä sähköpostitse  sihteeri.maahiset@gmail.com.

Kurssi sopii yli 15-vuotiaille, ja toteutuu, jos osallistujia on vähintään 8. Kansalaisfoorumi tukee kurssin järjestämistä.