Etusivu
Slide

Vuoden 2022 Tehemä pois -järjestöpalkinto JOKOS-hankkeelle

25.11.2022

JOKOS-Työtä ja hyvinvointia kylissä hanke palkittiin Tehemä pois- järjestöpalkinnolla

Vuoden 2022 Tehemä pois – järjestöpalkinto on myönnetty MIELI Rovaniemen Seudun Mielenterveys ry:n JOKOS-hankkeelle.

Palkinnon on myöntänyt Lapin maakunnallinen järjestöneuvottelukunta, ja se luovutettiin 18.11. Torniossa pidetyssä Lapin maakunnallisessa järjestöfoorumissa.

JOKOS-hanke oli ESR-rahoitteinen hanke, jota rahoitti Pohjois-Pohjanmaan ELY-keskuksen lisäksi Rovaniemen kylien kehittämissäätiö.

Hankkeen päämääränä oli lisätä työtä ja hyvinvointia Rovaniemen kylissä ja yhteisöissä vahvistamalla maaseutualueiden kyläyhdistysten ja muiden toimijoiden elinvoimaa sekä kykyä työllistää. Hankkeella on edistetty järjestöjen työllistämis- ja pitkäaikaistyöttömien työllistymismahdollisuuksia.

Palkintoperusteiden mukaan hankkeessa tuotettu järjestötyöllistämisen vertaistukimalli vie eteenpäin merkittävästi Lapin järjestöstrategiaa. Hanke on saanut myös valtakunnallista huomiota ja lisännyt osaltaan järjestöjen näkyvyyttä.

Hankkeen tukemina yhdistyksiin työllistyi yli 20 työntekijää sekä 14 nuorta kesätyöntekijää. Lisäksi hankkeessa toteutettiin JOKOS.FI – Järjestötyöllistämisen työkalupakki työllistämisen, työllistymisen ja verkostotyön tueksi (www.jokos.fi).