Arkisto

Kategoriat
marraskuu 21, 2018

Vertaistukea pitkäaikaissairaille vanhemmille

Kynnys ry:n SAMAT -toiminta järjestää monipuolisia vertaistuenmuotoja vanhemmille, joilla on pitkäaikainen sairaus tai vamma. Sairaus tai vamma voi olla synnynnäinen tai myöhemmin tullut ja sen diagnoosilla ei ole väliä.

Vertaisperheet Rovaniemellä

Rovaniemen vertaisperheet on tarkoitettu perheille, joissa joko toisella tai molemmilla vanhemmista on jokin pitkäaikainen sairaus tai vamma. Kokoonnumme Erityislasten Omaiset ELO ry:n tiloissa osoitteessa Pohjolankatu 10 as 1 Rovaniemi. Kokoontumiset ovat syksyllä 2018 tiistaisin 16.10, 27.11 ja 11.12 klo 17.30– 19.30. Toiminta on vertaistukea ja rentoa yhdessäoloa. Tarjolla kahvi/tee/mehu ja pientä suolaista ja makeaa.

Lisätietoa ryhmästä:
Kumppanuuskeskus, Kynnys ry – SAMAT toiminta
perhetoiminnan koordinaattori Ulla Sauvola
p. 040 940 1968 tai ulla.sauvola(at)samat.kynnys.fi

Voimaa arkeen -teemaryhmä

samat_fb_291018 Voimaa arkeenVoimaa arkeen on suljettu teemaryhmä vanhemmille, joilla joko toisella tai molemmilla vanhemmista on jokin pitkäaikainen sairaus tai vamma. Sairaus tai vamma voi olla synnynnäinen tai myöhemmin tullut ja sen diagnoosilla ei ole väliä. Tämä ryhmä palvelee kaikkia ko. ryhmän vanhempia. Ryhmä tarjoaa osallistuville paikan keskustella, saada vertaistukea ja mahdollisuuden kysyä asioista jotka mahdollisesti askarruttavat tai joita on miettinyt muuten.

Ryhmä antaa voimaa arkeen nimenomaan vertaisuuden kautta, saman kokeneet vanhemmat voivat olla halutessaan toinen toisilleen todella tärkeä tuki. Saman kokenut tietää mistä toinen puhuu ja osaa käsitellä asioita oman kokemuksensa kautta myös toisen hyväksi. Ryhmä on osallistujille maksuton. Ohjaajana toimii Kynnys ry:n SAMAT toiminnan perhetoiminnan koordinaattori ja kaksi vapaaehtoista vertaistoimijaa.

Voimaa arkeen ryhmään osallistutaan nimimerkillä, omia henkilötietoja ei tarvitse ilmoittaa. Teemaryhmään kirjoitettuja viestejä pääsevät näkemään vain ryhmään käyttöoikeuden saaneet nimimerkit. Ryhmään mahtuu 30 osallistujaa. Voimaa arkeen ryhmä kokoontuu verkossa kolmen kuukauden ajan 3.12.2018 – 28.2.2019 välisenä aikana.

Ryhmässä käsitellään mm. seuraavia aiheita: vanhemmuus, apuvälineet, avun saanti ja tukiverkosto. Ryhmässä olijat voivat itsekin aloittaa keskusteluketjua aiheista, joista haluavat keskustella. Ryhmässä toteutetaan lisäksi reaaliaikaisia ryhmächatteja, joiden ajat ilmoitetaan etukäteen. Näissä ohjaajat ovat aina paikalla ilmoitetun ajan. Käyvät toki muulloinkin ryhmässä.

Ryhmään voi ilmoittautua 30.11.2018 mennessä tästä linkistä. Ilmoittautumislomake vaatii sisäänkirjautumisen.

Verkko olohuone

Verkko olohuone on tarkoitettu kaikille perheille, joissa vanhemmilla (joko toisella tai molemmilla) arjessa on mukana joku pitkäaikainen sairaus tai vamma, yhteiseksi olohuoneeksi, jossa voi vaihtaa ajatuksia ja saada sekä antaa vertaistukea.

Verkko olohuone toimii SAMAT-toiminnan Facebook -sivulla suljettuna ryhmänä:
https://www.facebook.com/samat.kynnys.fi/
https://www.facebook.com/pg/samat.kynnys.fi/groups/

 


Kategoriat