Arkisto

Kategoriat
syyskuu 2, 2020

Rovaniemen kaupunki jatkaa Kaikukorttien jakamista 1.1.2021

Rovaniemen kaupungissa on noin vuoden ajan kokeiltu valtakunnallista Kaikukortti-toimintamallia, joka mahdollistaa kulttuuri- ja liikuntapalvelujen käytön vähävaraisille. Kokeilusta on saatu niin hyviä tuloksia, että toimintaa on päätetty jatkaa ensi vuoden alusta lukien.

Kaikukortti on pahvinen, maksuton henkilökohtainen kortti, jonka avulla voi hankkia pääsylippuja ja kurssipaikkoja kaikkiin valtakunnalliseen Kaikukortti-verkostoon kuuluviin kulttuuripalveluihin. Kulttuurikohteiden lisäksi Rovaniemellä kaikukorttilaisille on ollut tarjolla liikuntakohteita ja urheilutapahtumia.

Kaikukortti on tarkoitettu yli 16-vuotiaille sosiaali- ja terveyspalveluiden asiakkaille, jotka ovat niin vaikeassa taloudellisessa tilanteessa, että kulttuuri- ja liikuntapalvelujen käyttö tai käynti urheilutapahtumissa ei ole mahdollista. Kaikukortin tavoitteena on parantaa näiden nuorten, aikuisten ja perheiden mahdollisuuksia osallistua kulttuurielämään, harrastaa taiteen tekemistä ja liikuntaa sekä osallistua urheilutapahtumiin.

Kokeilu päättyy syyskuun lopussa – toimintaa kehitetään palautteiden pohjalta

Rovaniemen Kaikukorttikokeilu päättyy 30.9.2020, jonka jälkeen kokeilusta kerätään tietoa kortin käyttäjiltä, jakajilta sekä kulttuuri-, urheilu- ja liikuntakohteilta. Saatujen kokemusten ja tiedon avulla toimintaa tullaan kehittämään. Uudet Kaikukortit tulevat jakoon 1.1.2021 ja ne ovat voimassa aina vuoden kerrallaan.

Lisätietoa:
Matti Selin, kulttuurituottaja
matti.selin(at)rovaniemi.fi
p. 040 628 1928
https://www.rovaniemi.fi/Vapaa-aika/Yleiset-kulttuuripalvelut/Kaikukortti


Kategoriat