Arkisto

Kategoriat
huhtikuu 8, 2020

Pelirajat’on vertaisryhmät siirtyvät kevääksi verkkoon

Pelirajat’on vertaisryhmät siirtyvät kevääksi verkkoon hyödyntäen etävälineitä. Ryhmät kokoontuvat edelleen kerran viikossa koulutetun vertaisohjaajan kanssa ja noudattavat tavallista ryhmäohjelmaa. Pelirajat’on tarjoaa ongelmallisesti rahapelaaville ja heidän läheisilleen monipuolista vertaistukea.

Jos paikkakunnallasi ei ollut ennen ryhmää, nyt on sinun mahdollisuutesi osallistua toimintaan riippumatta sijainnistasi – voit nimittäin osallistua minkä tahansa paikkakunnan ryhmään! Katso sivuilta mihin ryhmiin otetaan mukaan uusia osallistujia ja valitse itsellesi sopiva ryhmä käytetyn välineen ja ajankohdan perusteella. Ilmoittaudu mukaan ryhmiin tästä linkistä.

Etäryhmissä hyödynnetään WhatsAppia, Zoomia tai Ninchatia. Zoom mahdollistaa videotapaamisen ja Ninchat sekä WhatsApp ovat alustoja kirjoitetulle keskustelulle. Ennen ryhmäkertaa ohjaaja ottaa sinuun yhteyttä ja lähettää tarkemmat ohjeet. Voit myös lukea nettisivuilta lisää käytetyistä etävälineistä sekä tutustua yleisiin ohjeisiin etätapaamisia varten.

 MUUT PALVELUT ETÄNÄ 

Jos ryhmiin osallistuminen ei sovi sinulle tässä elämänvaiheessa, mutta kaipaat yhä tukea, muista hyödyntää muita vertaistuen mahdollisuuksia:

Ryhmächatit pelaajille ja läheisille
Ryhmächatissa keskustellaan kevään aikana eri teemoista.
Seuraavaksi vuorossa on pelaajien ja läheisten yhteinen chat 15.4. teemalla: ”Toipuminen ja sen eriaikaisuus”. Vierailijana chatissa on Peli poikki -terapeutti (Peluuri) Anna Borodavkin. Seuraava pelaajien ryhmächat on 28.4. ja läheisten 29.4. Voit tilata muistutuksen tulevista chateista nettisivuilta.

Pelirajat’on-chat
Chatissa voit keskustella kahdestaan nimettömästi ja vaivattomasti saman kokeneen henkilön eli vertaisen kanssa. Yksilöllisessä chatissä päivystää entisiä pelaajia keskiviikkoisin 20–21 ja sunnuntaisin 21–22.

Vertaispuhelin
Voit pyytää keskusteluaikaa vertaispuhelimeen nettisivujen lomakkeen kautta. Valitsemme lomakkeen perusteella sinulle sopivan koulutetun vertaisohjaajan, joka ottaa sinuun yhteyttä viikon sisällä. Vertaispuhelimen vertaisohjaajista löytyy eri ikäisiä toipuneita pelaajia ja läheisiä, miehiä ja naisia, joiden oma tilanne on ollut jo pidempään hallinnassa.

Tehostartti muutokseen -ryhmät pelaajille (Peluuri)
Ryhmä on tarkoitettu kaikille pelaamisen lopettamiseen tai rajoittamiseen pyrkiville, jotka ovat valmiita kuuden viikon aktiiviseen työskentelyyn ohjatussa vertaisryhmässä. Ryhmää ohjaavat Peluurin asiakastyöntekijä sekä peliongelman itse kokenut ja siitä toipunut Pelirajat’on-vertaisohjaaja.

Lisätietoa:
Pelirajat’on
https://pelirajaton.fi


Kategoriat