Arkisto

Kategoriat
elokuu 28, 2020

Naapuruus- ja rakkaustalkoot Rovaniemi-viikolla 7.-13.9.2020

heart-1192662_960_720Naapuruus- ja rakkaustalkoiden taidepainotteiseen ryhmätyöskentelyyn etsitään osallistujia!

Naapuruus- ja rakkaustalkoiden ytimessä on ajatus Rovaniemestä sen asukkaiden yhteisenä kotina. Yhteiskunnan ja kulttuurin monimuotoistuessa on tärkeää kysyä, miten kodissamme näkyy erilaisten asujien arki tai kulttuuri. Rovaniemi-viikon aikana monikulttuurinen todellisuus näyttäytyy irakilaisten taiteilijoiden rakentamassa muinaishistoriallisen Ishtarin portin pienoismallissa, jonka tekijät pystyttävät kaupunkitilaan, kiitollisuudenosoituksena Suomen kansalle. Pienoiskonsertti ”Suomalaiset rekilaulut ja niiden romanimusiikilliset versiot” kertoo omaa tarinaansa suomalaisen kulttuurin monimuotoisuudesta.

Mitä itse kukin meistä voi tehdä yhteisen kodin viihtyvyyden lisäämiseksi? Tapahtuman ajatuksena on olla mukana rakentamassa kotia, missä erilaisissa elämäntilanteissa elävät asukkaat voivat tuntea olonsa kotoisaksi, ja kodin omakseen. Tapahtuma tarjoaa kohtaamisia tuntemattomien kanssa iloisen taiteen tekemisen merkeissä. Tilaisuuteen toivotaan osallistujiksi ihmisiä erilaisista taustoista ja ikäryhmistä viiteen ilmaistyöpajaan, kuhunkin korkeintaan 9-12 henkilöä. Aiempaa kokemusta ei tarvita, mutta kokeneillekin on näistä varmasti iloa. Työpajat tapahtuvat isossa Revontulikeskuksen liiketilassa. Osallistujille tarjotaan kasvosuojat, mahdollisuus käsien desifiointiin ja kumihanskat.

Ilmoittautua voi yhteen tai useampaan työpajaan. Kyselyt ja ilmoittautuminen rakkaustalkoot(at)gmail.com . Lisätietoa tapahtumasta saat osoitteesta rakkaustalkoot.fi .

TYÖPAJAT

  • Portit huomiseen -taidetyöpajassa 10.9 klo 10-13 ja 11.9 klo 13-15 maalataan vaihtoehtoisiin tulevaisuuksiin kutsuvia portteja. Vetäjinä taiteilija-ohjaajat Niina Oinas ja Pieta Koskenniemi. Paikalla on hyvä olla joka kerta.
  • Rakkausmuraalitkätköt -työpajan työskentely alkaa jo vk 36 (31.8 alkaen), jolloin harjoitellaan ja luonnostellaan pienikokoisia seinämaalauksia. Rovaniemi-viikolla kätketään pienikokoisia maalauksia ympäri kaupunkia (7.9 alkaen). Kokemusta maalaamisesta ei tarvitse olla! Vetäjinä kuvataiteilijat Leena Pukki ja Juha Mytkäniemi. Työpaja alkaa viikolla 36 ma-pe 31.8-4.9 klo 18-20 ja la 5.9 pitkin päivää. Tule silloin kun pääset.
  • Sydäntarrailu alkaa jo viikolla 36 (31.8 alkaen) ja tarroja jaetaan viikolla 37 (7.9 alkaen). Työpajassa tutustutaan tarrakulttuurin maailmoihin ja tehdään käsityönä tarroja sydän-aiheesta. Teemme tarroista myös kortteja, joita osanottajat voivat jakaa niin läheisilleen kuin tuntemattomille. Vetäjä kuvataiteilija Juha Mytkäniemi. Työpaja toteutetaan viikolla 36: 31.8-4.9 klo 11-17 ja la 5.9 klo pitkin päivää. Tule silloin kun pääset.
  • Hillapolun kuvataidetunneli on kaikille avoin maalaustyöpaja. Työpajassa maalataan Hillapolun ostarin yhdyskäytävän seinä. Ilmoittautumista ei tarvita, kuitenkin samanaikaisten osallistujien määrä 10 h. Työpaja toteutetaan perjantaina 11.9 klo 13-20.
    • ONE LOVE -katutanssityöpajassa opetellaan katutanssin perusteita ja yhdistelmiä monipuolisin sarjoin unohtamatta freestyleä. Tanssitaustaa ei tarvita ja mukaan voi tulla minä päivänä tahansa. Vetäjänä toimii taiteilija, sosiaalityöntekijä Matti Martiskainen. Työpajat järjestetään Rinteenkulmassa 7.-10.9 klo 18-20. Tule silloin kun pääset.
    • ONE LOVE JAMBOREE järjestetään perjantaina 11.9 klo 18-20  Hillapolun ostarilla. Tilaisuus on kaikille avoin.

Kyselyt ja ilmoittautuminen:
rakkaustalkoot(at)gmail.com
www.rakkaustalkoot.fi

Naapuruus- ja rakkaustalkoita tukee SKRn maakuntarahasto, Rovaniemen kaupungin kulttuuripalvelut sekä Euroopan komission hanke AMASS Acting on the Margin: Arts as Social Sculpture


Kategoriat