Arkisto

Kategoriat
toukokuu 21, 2019

Lohinivalaiset koristivat tievarren tekstiiligraffitilla

kuva1 kuva2

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lohinivassa kyläläiset ovat kokoontuneet kerran kuukaudessa kylätalolle illan viettoon. Iltoja on vapaaehtoistyönä vetänyt Kati Koukkula, ja mikä se on ollessa, kun osallistujat ovat pirteitä ja aktiivisia. Tila on täyttynyt iloisesta puheensolinasta ja naurunpyrähdyksistä. Samalla on tehty erilaisia kädentaidon töitä, on mm. huovutettu, linnunpönttöjä rakennettu, sytykeruusuja tehty. Nyt kevään viimeisellä kokoontumiskerralla 16.5.2019 tapahtumana on tekstiiligraffitin ripustaminen tienvarteen. Monena päivänä on kyläläisten käsissä syntynyt erilaisia kuvioita, joita yhteen kiinnittämällä on saatu värikäs kokonaisuus.

Lohinivan kyläillat ovat olleet osa Rovaniemen Neuvokkaan Leader-rahoitteista Elävät kylät – kulttuuristavoimaa hyvinvoinnin tueksi -hanketta (2017 – 2019). Hanke toteuttaa Peräpohjolan kehitys ry:n Elävät jokivarret strategiaa. Tavoitteena on innostaa kylien asukkaita vapaaehtoistyöhön ja perustaa tarvelähtöisesti uusia matalan kynnyksen kohtaamispaikkoja kylille, kuten Lohinivassa on tehty. Samalla tavoitellaan uusia kohderyhmiä mukaan toimintaan. Hankkeessa kehitetään kulttuurista vapaaehtoistyötä; kylillä jo toimivien ja rekrytoitavien uusien vapaaehtoisten kulttuurista osaamista vahvistetaan hankkeen aikana. Näin vapaaehtoisten osaaminen jää kylien yhteisöjen käyttöön hankkeen jälkeen. Hanke rahoitetaan Manner-Suomen maaseudun kehittämisohjelman tuella.

Elävät kylät -hankkeessa luotiin kulttuurinen työkalupakki, johon on koottu, kohtaamispaikoilla tekemisen ja kokemusten kautta parhaimmistoksi nousseet, toimintamuodot esim. tekstiiligaffiti. Tätä voivat hyödyntää ja monistaa mm. vapaaehtoiset ja yhdistykset eri kylillä tai kaupunginosissa. Työkalupakki on tehty sekä paperisena että digitaalisena versiona. Linkki löytyy osoitteesta https://sites.google.com/view/elavatkylat-tyokalupakki/etusivu. Hanke on loppusuoralla, mutta kyläläisten kohtaamispaikkatoiminnat jatkavat elämistään. Lohinivan kyläillat jatkuvat taas syksyn koittaessa.

Lisätietoa:
Kaisa Konttavaara, Kulttuurisen vapaaehtoistyön kehittäjä
Elävät kylät -hanke (2017 – 2019) / Rovaniemen Neuvokas
p. 044 241 4508
sanna-mari.suopajarvi(at)rovaniemenneuvokas.fi
www.jarjestotalo.fi

logot


Kategoriat