Arkisto

Kategoriat
helmikuu 14, 2020

Kevättä kohti Kansalaistalolla – Lapin Kilpirauhasyhdistyksen kuulumisia

Lapin Kilpirauhasyhdistyksen tarkoituksena on toimia alueellisena potilasjärjestönä, joka edistää kilpirauhassairauksien tunnettavuutta ja hoitoa, sekä kilpirauhassairaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia Lapissa.
Lapin Kilpirauhasyhdistys edistää kilpirauhassairauksien tunnettavuutta ja hoitoa, sekä kilpirauhassairaiden fyysistä, psyykkistä ja sosiaalista hyvinvointia Lapissa.

Rovaniemellä on muutama aste pakkasta ja ilma kuin huhtikuulla, vaikka onkin vasta helmikuu. Rovaniemen Kansalaistalolla toimistossaan Lapin Kilpirauhasyhdistys ja sen hallinnoima KERRO JA KUUNTELE -projekti suunnittelevat tapahtumiaan jo toukokuulla.

Kun yhdistyksen hallinnoima KERRO JA KUUNTELE -projekti sai STEA:lta (Sosiaali- ja terveysjärjestöjen avustuskeskus) joulukuussa tiedon jatkorahoituksen myöntämisestä vuodelle 2020 on ollut otettava ”kiinni” ne kaikki tapahtumien järjestämiset, mitkä alkuvuoden osalta jäivät odottelemaan rahoituspäätöstä. Nyt mennäänkin sitten jo täysillä eteenpäin!

KERRO JA KUUNTELE -projektin toiminta on suunnattu kaikille Lapin ihmisille. Projektin yksi tärkeä tehtävä on levittää tietoa kilpirauhassairauksista, niiden oireista ja hoidosta kaikille Lappilaisille. Tähän työhön saimme nyt siis vuoden lisäaikaa! Ja tietoa on nyt sitten runsain mitoin tarjolla, niin erilaisten asiantuntijaluentojen kautta kuin monenmoisissa tapahtumissa, unohtamatta Internettiä ja sosiaalista mediaa.

Rovaniemen Kansalaistalo antaa oivat puitteet erilaisten tapahtumien järjestämiseen ja olemmekin hyödyntäneet taloa ja sen erilaisia tiloja kevään tarjonnassa. Kilpirauhassairaiden vertaistukiryhmä kokoontuu kerran kuukaudessa Kansalaistalon Kaira kokoustilassa, ja hallituksemme on myös kokoontunut erilaisiin yhdistystoiminnan kehittämistilaisuuksiin täällä Kansalaistalolla.

Maaliskuussa osallistumme valtakunnalliseen Lääkehoidon päivään ja järjestämme tapahtuman yhteistyössä Lapin Sydänpiirin kanssa, täällä Kansalaistalolla. Tapahtumassa vuoden 2019 Farmaseutti Maija Pirttijärvi tulee luennoimaan lääkehoidosta 12.3.2020 Väärti tilaan. Maaliskuussa niin ikään järjestämme yhdessä Suomen Kilpirauhasliiton kanssa vapaaehtoisten ja vertaistukiohjaajien kaksipäiväisen koulutuksen Rovaniemen Kansalaistalossa. Maaliskuussa on tarjolla myös Hyvinvointia +60 vuotiaille, yhteistyössä Crohn ja Colitis ry:n Tiise hankkeen kanssa. Maaliskuun lopulla 28.3.2020 pidetään yhdistyksen sääntömääräinen kevätkokous, joka sekin Kansalaistalolla. Huhtikuun alussa 3.4.2020 järjestetään puolestaan KERRO JA KUUNTELE -seminaari, jossa kilpirauhassairauksiin perehtynyt yleislääkäri, Ulla Slama luennoi kilpirauhassairauksista Väärtissä.

Maailman kilpirauhasviikolla toukokuussa järjestämme kaksi tapahtumaa. Toinen on ”Toiminta torstai” täällä Rovaniemen Kansalaistalolla. Ensitietopäivä, jonka toteutamme yhteistyössä Lapin Sydänpiiri ry:n kanssa. Päivän aikana esittelemme toimintaamme Lupossa ja Rovaniemen kaupungin perusterveydenhuollon hallit ylilääkäri Paula Reponen luennoin kilpirauhasen vajaatoiminnasta Väärtissä ja illalla on tarjolla jäsenilta Asukastuvalla. Toinen teemaviikon tapahtuma ”Kilpirauhasen monet kasvot” järjestetään Lordi-aukiolla 30.5.2020. Tapahtuma on tehty yhteistyössä Lapin Sydänpiirin, Rovaniemen reumayhdistyksen, Rovaniemen keliakiayhdistyksen, Pohjois-Suomen Syöpäyhdistyksen ja Lapin Neuroyhdistyksen kanssa – huikea pienten potilasjärjestöjen yhteinen case!!

Rovaniemen Kansalaistalo antaa yhdistystoiminnallemme keskeisen sijainnin kaupungin ytimessä ja on parantanut saavutettavuuttamme roimasti – sen huomasi kyllä eilen, kun vietimme toimistollamme ”Avoimia ovia”. Sen huomaa myös eri yhdistysten yhteistyön kehittymisestä ja verkostojen laajentumisesta ja sehän on tunnetusti kaikkien toimijoiden edun mukaista, rahoittajaa unohtamatta. Kevättä kohti mennään siis jo vauhdilla täällä Kansalaistalolla. Lue lisää Kilpirauhasyhdistyksen toiminnasta osoitteesta www.lapinkilpi.com .

”Tuleppa sieki kattomaan,
mitä met täällä tehemmä ja
osallistumhan toiminthan
ja tapahtumhiin”

Satu Saari
projektikoordinaattori
KERRO JA KUUNTELE -projekti 2020
Lapin Kilpirauhasyhdistys ry


Kategoriat