Järjestöpiste JOIKU

Apua ja tukea arkeen

Järjestöpiste JOIKU tarjoaa kuntalaisille sosiaali- ja terveysalan ohjausta ja neuvontaa. JOIKUsta saat apua ja tukea arkeen ilman ajanvarausta esimerkiksi  oman elämäntilanteen jäsentämiseen, taloudellisen tilanteen selvittämiseen, sairauteen tai vammaan liittyvän tiedon ja vertaistuen mahdollisuuksien etsimiseen. JOIKUssa etsimme yhdessä kanssasi mielekästä tekemistä tai esimerkiksi vapaaehtoistyön mahdollisuuksia eri järjestöissä.


Apua ja tukea arkeen

 

Kaikille kuntalaisille avoin matalankynnyksen paikka Järjestöpiste JOIKU sijaitsee Rovaniemen Kansalaistalon 1. kerroksessa.

JOIKUssa autamme erilaisten arjen ja elämäntilanteiden kohdatessa. Yhdessä keskustellen ja toimien pyrimme löytämään tilanteeseen sopivan ratkaisun esimerkiksi sopivan palvelun tai järjestöjen toiminnan piiristä. Voit tulla keskustelemaan tai kysymään neuvoa ja tietoa asioihisi liittyen. Ohjaamme ja neuvomme henkilökohtaisesti esimerkiksi:

  • Autamme erilaisten hakemusten ja lomakkeiden täyttämisessä. Ohjaamme ja neuvomme mihin tulee kiinnittää huomiota täytettäessä esim. Kelan, kunnan tai järjestöjen hakemuksia tai lomakkeita.
  • Autamme sopivien sosiaalietuuksien ja palveluiden hakemisessa sekä olemme tukena erilaisten oikaisupyyntöjen laatimisessa.
  • Autamme selvittämään taloudellisen tilanteen sekä tuemme arjen raha-asioiden haltuun saamisessa.

JOIKU toimii matalankynnyksen periaatteella arkisin klo 10-14 jolloin kuka tahansa voi ottaa yhteyttä ilman ajanvarausta.

Tule piipahtamaan tai varaa muulloin aika numerosta 0400 246 210.

Lisätietoa Rovaniemen alueen arjen tuen mahdollisuuksista ja vapaaehtoistoiminnasta löydät Apua arjen tueksi, Tule mukaan toimintaan, Järjestöpiste JOIKU -esitteistä.