Arkisto

Kategoriat
tammikuu 31, 2018

Esittelyssä hyvän mielen kulttuurikaveri

Hei!

Minä olen Juha, 51 vuotta nuori Hyvän mielen vapaaehtoinen. Reilu kolme vuotta sitten etsin mielekästä tekemistä vapaa-ajalleni. Hakeuduin Rovaniemen Neuvokkaan Vapaaehtoistyön peruskurssille ja heti perään syventävälle tukihenkilökurssille.

Kurssin päätteeksi Neuvokkaan mukavat tyt… naishenkilöt ehdottivat, että alkaisin tukihenkilöksi nuoremmalle miehelle, joka tykkäisi käydä erilaisissa kulttuuritapahtumissa.  No mikä jottei, niinhän mieki tykkään!

Kävi nopeasti ilmi, että minulla on tuettavan, Kaverin kanssa samanlainen musiikki-, elokuva- ja ruokamakukin. Siitä lähtien olemme olleet niin festareiden eturivissä kuin elokuvateatterin takarivissä, ja aina välillä pitsallakin. Vien mielelläni hänet uusiin paikkoihin ja kokemuksiin.

Uusi paikka minulle on ”Tässä” ja uusi kokemus: mikä elämässä on tärkeää. Sillä vaikka arki olisi kuinka kiireistä, tavatessamme pysähdyn ja olen läsnä kelloon ja kännykkään katsomatta. Kaverin kanssa kävellessä ja höpöttäessä omat työ- ja muut murheet unohtuvat. Reissun jälkeen erotessamme hän sanoo vilpittömästi ”Kiitos!”, ja minä vastaan samoin syvästi tarkoittaen: ”Kiitos Sinulle!”

Askel autolle on kevyt ja mieli hyvä.

juha-k


Kategoriat